O Rockfestu

Ilidžanski Kafe Yu, osim po specifičnom ambijentu prepoznatljiv i po dobrim svirkama, poslednjih godina ugostio je različita muzička imena iz bivše Jugoslavije.

Sigurni da ćemo mnoge izostaviti, spomenućemo one kojih se najbolje sjećamo: Zoster, Kerber, Osvajači, Bolero, Konvoj, Tifa, Irina i VI, Zabranjeno pušenje...

U vremenu u kojem se dobra muzika češće oplakuje zbog nedostajanja nego što se ima prilika čuti uživo, mjesta na kojima se još uvijek promoviše rock n roll i festivali na kojima se okupljaju ljudi koji ne žele slušati šund zaslužuju posebnu podršku.
Zbog toga pišemo ovu najavu.

Pitali smo se, nakon koncerta Zabranjenog pušenja, šta nam to Kafe Yu slijedeće sprema.

Nije bilo teško naslutiti – prvi Ilidža rock fest koji će se održati 11. augusta 2017.god., od 18 sati, u prelijepom ambijenti Ilidžanske ljetne pozornice.

Ilidžanska ljetna pozornica je otvoreni amfiteatar koji se nalazi uz hotelski kompleks u velikom ilidžanskom parku. Napravljena je 1960.god. i bila je domaćin mnogim poznatim muzičarima različitih provenijencija. Izbor takve pozornice za svoj prvi festival organizator festivala Selver Zećirović smatra prirodnim jer to zaista jeste najbolja pozornica na otvorenom u ovom gradu.

Prema njegovim riječima, prvi Ilidža rock fest biće revijalnog karaktera a publici, koja će u festivalu uživati potpuno besplatno, predstaviti će se manje poznati bosanskohercegovački bendovi uz par legendarnih imena nase scene.

Ovo je svakako prvi tekst koji pišemo o najavljenom ilidžanskom dešavanju a u nekom od narednih ćemo vam predstaviti cijeli line up i prenijeti ostale detalje o Festivalu. Nadamo se da se vidimo!

quick links