IRF Bend About 2019

SRCE

Srce je mladi i jezivo talentovani sarajevski bend, nastao u aprilu 2019. godine. Spojen bratstvom tri osnovnoškolska drugara, kako oni kažu sudbinski. Vole teške priče i puno smijeha i nestrpljivo čekaju dokazivanja koja im predstoje na putu do vrha. Pred njima je svijetlu budućnost i nepobjedivo Srce kako vole reći.

INDIVIDUA

Bend Individua započeo je kao akustični duo u decembru 2017 godine. U takvoj postavi imao je tri nastupa Rock Fest u Underground Clubu, ProRock Club Johnny i Sarajevsko Pub Koturova.Početkom 2019. okuplja se full postava i postaju pravi full bend koji sada čine Darin Ramic Mazalovic-ritam gitara/vokal, Muris Sladic-lead gitara, Tihana Krajtmajer-bubnjevi i Nedim Numanovic-bas gitaraKao full bend svirali su kao predgrupa Nervnom Slomu tokom promocije albuma u OKC Jablanica , AG Club zajedno sa Radnim Vremenom i na humanitarnoj svirci za Aminu Hodžić u Underground Clubu te su već upali u oko i uho mladih.Od njihovog nastanka dolazilo je do promjena članova, ali tek sa trenutnom postavom se počinju ozbiljnije i predanije baviti autorskim pjesmama.Zvuk koji proizvode teži ka tome da čuva energiju i emocije u sebi kompaktno, a u isto vrijeme ne bude ograničen jednim žanrom. Njihove autorske pjesme se kreću od panka do alternativnog/indie roca kao glavni žanrovi.

 

Radarska Kontrola

Dvojica najboljih prijatelja, Emir Avdić i Kerim Dubravić, su od malih nogu gajili ljubav prema muzici i muziciranju, te su tu ideju sproveli u djelo na zimu 2014. godine, a nakon zajedničkog putovanja i simpatičnih provokacija, bend je dobio ime Radarska Kontrola - kao zezancija na jako velik broj radarskih kontrola na području BiH. Sadašnju postavku benda čine Emir Avdić (vokal, gitara), Aldin Đapo (gitara), Seno Sejdić (bubanj) i Kerim Dubravić (bas gitara). Ubrzo, bend je porastao sa inicijalna tri, na četiri člana. Svi članovi su oduvijek gajili ljubav prema rock muzici, kako stranoj, tako i ex-yu. Započet inicijalno kao cover bend, Radarska Kontrola je počela da se polako afirmiše u gradu Sarajevu, što joj je donijelo nastup na javnom dočeku Nove Godine ispred BBI centra, u Sarajevu 2016. godine. Broj angažmana je rastao iz dana u dan, kako u Sarajevu, tako i u drugim gradovima BiH.Nakon male promjene u postavci, bend kreće u malo progresivniji smjer, gdje više pažnje usmjerava na hard rock, heavy metal muziku, čime se budi i želja za autorskim radom. Bend trenutno radi na ideji svog prvog studijskog albuma, a na Ilidža Rock Festu će predstaviti svoju prvu autorsku pjesmu, čije detalje još uvijek nećemo otkrivati.

Foxy Head

Bend Foxy Head čine četiri člana Zlatko Slatinac – ritam gitara, Sergio Slatinac- lead gitara / glavni vokal, Hamza Avdić – bas gitara i Haris Nuhić - bubnjevi. Žanr koji sviraju je Southern Rock/ Rock 'n' Roll / Blues rock.Foxy Head garantira odličan provod uz zvuke 60ih i 70ih, uz energičan nastup, stage postavku i izgled koji je zaista doslijedan vremenu koje je dugo iza nas.Southern Rock & blues eksplozija iz BiH odvesti će vas u vrijeme kada su američki bendovi sa Juga vladali svijetom.

Paranoid (RS/Rudo)

Bend Paranoid osnovan je u Rudom 2000 godine.Članovi benda su Miroslav Tomić-Solo gitara & vokal, Goran Gardović-Bas gitara, Branimir Tomić-Bubnjevi. Ovaj bend ima preko 20 autorskih pjesama. Muzika koju sviraju je hard rock, classic rock, blues,... Muzički uzori su im kako kažu Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Gary Moore, Led Zeppelin, Black Sabbath, Divlje Jagode, Osvajači, Pop Mašina, Partibrejkers,… Pored obrada imaju i više od 20 autorskih pjesama. Nastupali su širom BiH i Srbije, kako na festivalima, tako i na koncertima. Neki od koncerata na kojima su nastupali su sa Nevernim Bebama, Osvajačima, Partibrejkersima, Negativom, Galijom, Obojenim Programom,… Jedne od najdražih svirki su im sessioni sa legendarnim bubnjarem Draganom Điđijem Jankelićem koje se dešavaju svake godine.Iza njih je preko 500 koncerata i svirki po klubovima.

Facebook: https://www.facebook.com/Paranoid-153919734107/
Youtube: https://www.youtube.com/user/Mickeytomic/videos

Band ProRocks

nastao je na Ilidzi 2007. godine i od tada uspio je da postigne zapazen uspjeh na muzickoj sceni u Sarajevu ali i u cijeloj BiH. Dolazilo je do izmjena u sastavu benda ali je uvijek ostajao prepoznatljiv imidz zbog kojeg su nastupi ovog benda veoma posjeceni. Trenutni sastav benda je:Mirza Begić bubnjarOlmo Vlahovljak gitaraAhmed Skender klavijatura Kenan Kumrić basJasmin Kojić vokal

quick links