Ilidža Rock Fest 2019.

Sama ideja o Ilidža Rock Fest-u potekla je iz YU caffe-a u kojem se redovno odžavaju svirke i gdje je nastupilo stotine bendova kako iz BiH tako i iz regiona. Iako je festival ozbiljan projekat i kao takav dosta zahtjevniji od oganizacije svirki u caffe-u, ipak smo se odlučili upustiti u isti s ciljem promocije Ilidže. Dvije godine zaredom smo Ilidža Rock Fest održali na Ljetnoj pozornici koja, nažalost, već godinama propada. Ako se izuzme Ilidžanski festival taj prostor je zanemaren i koristi se još samo par dana u godini. Uz veliku pomoć prijatelja iz raznih branši a ponajviše muzičara uspješno je organzovan prvi Ilidža Rock Fest na kojem su učestvovali bendovi SPUK, Mustang, ProRocks, Lokomotiva i Lijepi brener, zatim Muris Varajić i Gordan Dizdarević Grk. Na veliko zadovoljstvo publike festival je zatvorila poznata sarajevska grupa Konvoj. Naredno ljeto Ilidžu su na jedan dan oživjeli bendovi Dum Dum, Domino efekt, Pank Floyd i na kraju svima poznati sastav Nervozni poštar, koji svoje početke upravo veže za Ilidžu.

Pozitivni komentari i reakcija publike na naš rad u protekle dvije godine pred nas su stavili veliki zadatak kada je u pitanju organizacija trećeg Ilidža Rock Fest-a, te smo stoga ove godine napravili izmjene kada je upitanju lokacija kao i trajanje festivala. Vođeni idejom promocije Ilidže i kapaciteta koje ona nudi odlučili smo festival održati u dvorani Kulturno sportskog centra Ilidža koja već godinama unazad nije korištena za koncerte i druge kulturne manifestacije. Ove godine festival će trajati dva dana i to 20. i 21. septembra.
U petak, 20.09.2019. godine od 19 sati “Sarajevo Rock Night” a publici će se predstaviti bendovi Srce, Individua, Foxy head, Radarska kontrola, Anchy & Moondogs a na kraju će nastupiti ProRocksi.

Drugi dan festivala, u subotu 21.09.2019. godine u dnevnom terminu od 12h do 18h, uz besplatan ulaz, družit ćemo se sa mnogim muzičarima, pa će tako kraći nastup i promociju imati bendovi Helem nejse i Pank Floyd. Važno je spomenuti da će biti održane muzičke radionice – Master class sa Amarom Češljarom (bubanj) kao i poznatim gitaristom grupe Zabranjeno pušenje Tonijem Lovićem gdje će svi posjetioci imati priliku da sa njima razmjene iskustva. U večernjem terminu nastupit će bendovi NoLimitnow iz Sanskog mosta, Paranoid iz Rudog, ReAktion iz Santiaga - Čile a samo zatvaranje festivala povjerili smo svima poznatom, kultnom sarajevskom bendu Zabranjeno pušenje.
Karte koje će se moći kupiti na platou Skenderija i u YU caffe-u Ilidža za oba dana festivala koštat ce 7km a na sam dan festivala 10km.

Više informacija o samom festivalu možete pronać na našoj internet stranici www.irf.ba .

Udruženje klub za sportski odgoj i rekreaciju Partizan, Stup – Ilidža

Dobrinjska bb - 061 700 820

www.irf.ba - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ID br: 4201075530005

194-102-32892001-10    ProCredit bank

quick links